Swift

Gary Chapman - Életre szóló ígéretek pároknak


"A népszerű kapcsolati szakértő, Gary Chapman a Biblia ősi bölcsességéből merítve arra inspirálja a párokat, a friss házasokat éppúgy, mint az aranylakodalmukat ünneplőket, hogy őrizzék a szeretet melegét a kapcsolatukban. A bibliaversek és a hozzájuk fűzött gondolatok olyan alapvető, ám gyakran figyelmen kívül hagyott területekre világítanak rá, mint a türelem, a tisztelet, a harag, a megbocsátás, a kommunikáció, a szex, az intimitás, az önzetlenség melyekről minden párkapcsolatban érdemes időről időre elgondolkodni."


Már volt szerencsém Gary Chapmannal találkozni, és nagyon tetszett a hozzáállása a párkapcsolathoz, és kimondottan szimpatikus volt, ahogy a vallást fűzte bele a mondandójába. Emiatt szerettem volna elolvasni az Életre szóló ígéretek pároknak regényét, hogy még több általa átadott tudást sajátíthassak el.

"A házasság építőkövei - a jó kommunikáció, egymás megbecsülése, a feltétel nélküli szeretet, a megbocsátás -  minden romantikus kapcsolatban alapvetőek."

Minden bal oldalon Bibliai gondolatokat olvashatunk, amik a következő oldalon látható témákhoz kapcsolódnak. Ez nem egy regény, és nem egy összefüggő olvasmány, mégis minden oldalt elolvasva válik kerek egésszé.

Karácsonykor a mamámnak egy kis kézzel készített dobozt adtunk a Tesókkal, amibe Bibliából szedett idézeteket írtunk, így minden napra jut egy-egy gondolat. Most sajnálom, hogy nem vártam még ezzel a meglepetéssel, mert ebből a könyvből kellett volna kiírnom az idézeteket. Sokkal jobban tetszett a könyvben összegyűjtött idézetek, mint amiket sikerült találnom! :)



A jobb oldalon található témák is az alap gondolatoktól hatolt a mélyebb témákig, végigvezetve az olvasót azokon a hibákon, amiket elkövethet a kapcsolatában, és felhívja a figyelmet, miben változzon, hogyan becsülje meg a kedvesét. Nagyon jó gondolatokat sikerült olvasnom, persze hoztam példát is, hogy láthassátok miről beszélek:

"Kölcsönös alázat 

A félreértések elkerülése végett fontos leszögezni:a Szentírás egyetlen ponton sem mondja, hogy a nők vessék alá magukat a férfiaknak. Pál apostol világosan fogalmaz az efezusi levelében: "engedelmeskedjetek egymásnak" - azaz férj és feleség kölcsönös alázattal viseltessen iránt, hiszen mindenestől erről szól a házasság.A férjeknek szóló utasítás, hogy szeressék a feleségüket azzal az áldozatos és szolgáló szeretettel, ahogyan Krisztus szerette az egyházat, valamint a feleségek intése a férjüknek való engedelmességre egyaránt a szolgáló szeretetre szólítja a házastársakat. Pál útmutatásának célja az egység, amely mindkét féltől szolgáló lelkületet kíván."

Szeretetről, imáról, kedvességről, és szexről is szó esik. Ez nem az a könyv, amit gyorsan elolvas az ember. Én is majdnem két hétig lapoztam, de még így is "gyorsnak" éreztem az ütemet. Nem azért mert untatott volna, hanem mert érdemes szerintem minden napra csak egy témát átolvasni lefekvés előtt, hogy legyen időd átgondolni a hallottakat. Nekem biztos az ágyam mellett lesz, és esténként előveszem, hiszen a párkapcsolatom a legnagyobb kincsem, miért is ne ápolnám? :)

Én nagyon élveztem a könyv minden egyes sorát, és a Bibliai idézetek is nagyon jól estek a lelkemnek. :)

A Harmat Kiadó jóvoltából volt lehetőségem elolvasni a könyvet, amit ezúton is nagyon szépen köszönök!

Felkeltette az érdeklődésed? Ide kattintva 20%-os kedvezménnyel van lehetőséged megvásárolni. :)

Ez is érdekelhet...

0 megjegyzés

Flickr Images