Swift

Dan Wells - Az ördög egyetlen barátja


"John Wayne Cleaver démonokra vadászik: megölték a szomszédait, a családját, és a lányt, akit szeretett, mégis mindig győzelmet aratott fölöttük. Most egy titkos kormányzati elitcsapatnak dolgozik, és arra használja az adottságait, hogy a lehető legtöbb szörnyeteggel végezzen…
…csakhogy a szörnyetegek rájöttek, hogy üldözik őket, és a csendes macska-egér játék totális természetfeletti háborúvá készül kirobbanni.
Johnnak nem tetszik ez az életmód. Nem akar az FBI bábja lenni, nem akarja, hogy egyetlen barátját egy elmegyógyintézeti szárnyba zárják, nem akar szembenézni a magát A Vadásznak nevező, rettenetes kannibállal és legfőként nem akar embereket ölni. De ahogy a mondás tartja, nem kaphatsz meg mindent, amit akarsz. Ezt a saját kárán tanulta meg, ahogy azt a ruháján egyre csak szaporodó vérfoltok is bizonyítják.
Amikor John ismét szembeszáll a gonosszal, tudni fogja, mit kell tennie.
Az ördög egyetlen barátja a New York Times bestseller-szerző Dan Wells új John Wayne Cleaver-trilógiájának első darabja"

A könyvet a Fumax Kiadó jóvoltából volt lehetőségem elolvasni, ezúton is köszönöm Nekik! :)

Nem volt nehéz felfigyelni erre a könyvre, mivel már a borító is nagyon szépen volt megtervezve. Egyáltalán nem giccses, szinte egyszerűnek is mondhatnánk, mégis ha jobban megfigyeljük, egy mintát rajzol elénk. (Nem tudom, hogy valójában a véletlen következménye-e, ha megfordítjuk a könyvet, akkor az előbb említett minta új értelmezést nyer …).

Szóval imádtam a borítót, a címhez is tökéletesen illett, nem hogy a tartalomhoz! ;)

Amint megérkezett a könyv, nem tudtam ellenállni, neki is estem. El kell mondanom, rég fogtam olyan könyvet a kezemben, ahol az első oldal így felkeltette az érdeklődésem. Nem is szoktam annyira szeretni a könyvek első fejezeteit, mert sokszor unalmas sallangot kapunk, de itt nem így történt. Szóval ez egy hatalmas plusz pontot jelentett!

"Mintha csak mindannyian Tojás Tóbiások lennénk, hanyagul elfektetve egy polcon, és csupán egy apró töredezett héj tartana össze minket. Legyőzhetetlennek hisszük magunkat, aztán egy kis repedés, és bumm, máris annyi vér, bél és sikoly ömlik ki, amennyiből elképzelni sem tudtad, hogy elfér egy testben. És amikor megindul az a vér, minden más elfolyik vele – lélegzet, gondolat, mozgás. Létezés. Az egyik pillanatban még élsz, aztán hirtelen már nem."

Megismerhetjük Johnt, aki a leírások alapján egy őrült gyilkos, mégis az FBI-nak dolgozik. Démonokra, más néven Sorvadtakra vadászik, és a különleges képességének köszönhetően bár lassan, de sikeresen kutatják fel, majd pusztítják el őket. Persze, mint általában az ilyen különleges egyéniségek, pédául John, nem igazán kedvelik a csapatmunkát. Emiatt végig folyamatos a feszültség, hogy nem jön ki a társakkal, viszont nem tudja a csapatot sem elhagyni, mert Bruke odaköti.

És akkor ki lehet Bruke? Nem szeretnék sokat elárulni róla, de nekem Ő volt az egyik kedvenc karakterem, rendkívül izgalmas volt, amikor a személyiségek váltakoztak benne, emellett szomorú volt látni, miként emésztette fel őt egy esemény balul elsült fordulata.

"Tessék, itt egy fejtörő: adott négy ember, Grant, Bill, Mary és April. Mindegyiknek más a szemszíne:kék, barna, zöld és mogyoró. Mindegyiknek más a szerepe:barátnő, szomszéd, pszichiáter és anya. Mindegyik másképpen halt meg:késszúrás, elmetszett torok, elvágott csukló és tűz. Az egyik nő egyedül halt meg. Az egyik férfi megölte a másikat., akit cserébe megölt egy gyerek. A gyereket mindannyian szerették, az mégse szerette meg egyiküket sem. Meg tudod oldani a fejtörőt, hogy megleld a választ?Tudod egyáltalán, miféle választ keresel?"

Amíg a csapat a Sorvadtakat vadászták le, kiderül, hogy háború készülődik. Rick, a Sorvadtak királya a városba tart, hogy elpusztítsa mindnyájukat. Emellett leveleket küld az FBI-nak névre szólóan John részére, amik ismételten izgalmas fordulatokkal ajándékozzák meg az olvasót!


A másik kedvenc szereplőm Elijah volt, aki bár sorvadt volt, mégsem úgy viselkedett, mint a többi démon. Elég fontos szerepet kapott a könyvben, és nem tudtam eldönteni az utolsó oldalakig, vajon tényleg a jó útra tért, vagy csak egy jól felépített álca része lenne…

Emellett szeretném még kiemeli, hogy izgalmas volt számomra a Sorvadtak képessége, és hogy mindegyiknek más-más kellett az életben maradásához... igazán kreatív volt az író! :)

Nagyon várom a trilógia második részét, tuti, hogy az elsők között fogom megvenni! ! !

Bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti a misztikus, illetve a thriller könyveket, mert szuper volt, nem is lehetett igazán letenni! 

Felkeltette az érdeklődésed? Ide kattintva 27%-os kedvezménnyel tudod megvásárolni. 

10/9,5



Egy kis érdekesség:

Raffaello Santi: Szent Mihály és a sátán

A Biblia a démonokat nem mitikus, hanem létező, de láthatatlan lényekként mutatja be. A démonok olyan szellemi lények, akik Sátánkirályságában a gonosz angyalok alatti hatalmi szinten vannak. Testük nincs, földközelben élnek, és legfőbb céljuk az, hogy emberek testébe költözhessenek és bűnös kívánságaikat rajtuk keresztül végrehajthassák. Vezetőjük Belzebub, a démonokat a Biblia tisztátalan, illetve gonosz szellemeknek is nevezi.
Lucifer lázadásának következménye, hogy a világban felbomlott a harmónia, és egy gigantikus szellemi harc kezdődött Isten királysága és Sátán királysága között.
Jézus Krisztus szolgálatának szerves része volt a démonok kiűzése az emberekből. (Lásd például Máté evangéliuma 12:28; Márk evangéliuma 1:34, Lukács evangéliuma 13:32), egyes esetekben így gyógyítva meg embereket (Máté 9:33), bár a Biblia nem állítja, hogy minden betegséget démonok okoznak. Jézus az apostoloknak is hatalmat és utasítást adott a démonok kiűzésére (Máté 10:8; Márk 3:14-15), valamint ezt Mennybe menetele előtt kiterjesztette a benne hívőkre (Márk 16:17).
Egyes vélekedések szerint a kereszténység kezdetén az emberek abban a hitben éltek, hogy a betegségeket démonok okozzák, ezért a démon-űzés ismert mesterség volt akkoriban.
A kereszténység első századában a démonokban való hit igen erős volt; a régi pogány istenek mind gonosz démonokká váltak, de más démonokban is hittek, akik egytől-egyig gonoszok voltak és isten ellenségei, valamint ők voltak okai az egész pogányságnak, elvakítva az emberek eszét.
A mai keresztények között a Bibliát isteni tekintéllyel rendelkező, ihletett műnek elfogadók között továbbra sem vitatott a démonok létezése, sem az, hogy a Jézus nevébe vetett hit által azokat ki lehet űzni.
 Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/D%C3%A9mon

~Harmatcsepp~

Ez is érdekelhet...

0 megjegyzés

Flickr Images